Viata bateriei - Episodul 2

LONGEVITATEA BATERIEI

În primul episod al acestei serii am vorbit despre viața de zi cu zi a bateriilor și ne-am scuturat de ideile învechite sau preconcepute din jurul subiectului. Acum este timpul să privim lucrurile pe termen lung și să discutăm despre longevitatea bateriilor.

 

Iar subiectul longevității bateriei poate deveni și mai obositor, întrucât ne dorim ca viețile acestora să fie cât mai lungi (fie pentru că nu vrem cheltuieli noi, chiar dacă valoarea unei baterii este cu mult mai mică decât a unui telefon nou, fie pentru că modelul device-ului nu ne permite să schimbăm singuri bateria și deja vorbim despre cheltuieli mai mari și timp consumat).

Și în acest caz circulă multe zvonuri despre menținerea longevității bateriei, iar producătorii smartphone-urilor și iphone-urilor încearcă să relaxeze puțin spiritele, îndemnându-și consumatorii să aibă încredere în noile tehnologii utilizate și în capacitatea acestora de a se adapta condițiilor și de a proteja bateria. 

De exemplu, deși mulți am auzit despre pericolul supraîncarcării telefonului (în general, peste noapte) sau despre regula menținerii bateriei undeva la 30-50%, nu specialiștii au fost cei care au lansat zvonurile. 

Și nu ei au fost cei care au bătut în cuie regula de a nu încărca niciodată bateria full (ci ne-au sfătuit să evităm asta doar în anumite condiții). 

După ce a stat de vorbă cu mai mulți producători, Business Insider a identificat câteva aspecte comune care pot susține sănătatea bateriei în timp:

 

- Evită să-ți descarci complet bateria înainte de reîncărcare!
- Evită să ai bateria full (100% charged) dacă telefonul urmează să stea in standby!
- Evită temperaturile extreme (canicula sau gerul)!
- Evită supraîncălzirea aparatului cu regularitate (pentru a proteja inclusiv procesorul)!
Încarcă atunci când îți trebuie – de mai multe ori pe zi, câte puțin, nu dăunează cu nimic bateriei.

Altfel, tot ce-ți mai rămâne de făcut, este să alegi accesorii de încărcare up to date și să le folosești corespunzător.

Încărcătoarele și stațiile de încărcare, acumulatorii externi și cablurile inteligente sunt capabile să ofere un plus de protecție bateriei și să o încarce cât mai repede pentru tine, protejând cu fiecare ocazie integritatea bateriei și garantându-i astfel calitatea unei vieți cât mai lungi.

Deși tot mai multe aparate vin deja pregătite să oprească încărcarea atunci când bateria ajunge la 100%, de exemplu, utilizând accesorii de ultimă generație poți să-ți iei gândul de la tot felul de probleme...

Din respect pentru dispozitivele tale mobile, Vetter îți pune la dispoziție o gamă largă de acumulatori externicharging stationspower stationsîncărcătoare (auto, de călătorie etc) și adaptoare (pentru prize) plus cabluri inteligente compatibile - pentru încărcări sănătoase, comode, oriunde ai fi, wireless sau standard, în funcție de context, preferințe și nevoi.

Tiparele și necesitățile de încărcare diferă – acasă, la birou, în mișcare, în călătorie de serviciu sau în vacanță, la volan sau cu avionul sau alte mijloace de transport în comun... Cu Vetter, ești echipat pentru fiecare context. Singura ta grijă este alegi modelele potrivite pentru stilul tău de viață (și, implicit, al dispozitivului tău).