Sticla Temperată într-o lume greu de temperat

Spuneam că pe mâinile oamenilor telefoanele trăiesc periculos. Atât de periculos încât, deși multe s-au dotat cu ecrane Gorilla Glass, tot au nevoie de protecția unei folii din Sticlă Temperată – protectorul invizibil, subtil și extrem de rezistent.

Ecranele rămân cele mai vulnerabile. Oricât de Gorilla Glass ar fi ele, tot pot ceda la șocuri foarte puternice. Și sunt costisitoare, deci nu ai vrea să fii nevoit să le schimbi… Ideal ar fi să le păstrezi intacte mult și bine, iar șansele cresc simțitor cu o folie de protecție din Sticlă Temperată (Tempered Glass), dar și o husă bună de protecție, care să securizeze colțurile, de unde pleacă multe belele.    

Foliile de protecție din Sticlă Temperată (Tempered Glass) au o misiune specială: să protejeze integritatea ecranelor cu orice preț... Cu prețul vieții lor, atunci când hazardul le-o cere.

Folia de protecție Tempered Glass încasează toate șocurile prin care ecranul telefonului mobil poate trece zi de zi și face față provocărilor dure. Iar când o folie moare, ecranul unui telefon a fost salvat. 

Coaptă bine și călită termic în repetate rânduri până la temperaturi de 600+ grade Celsius și răcită rapid în curenți de aer, sticla securizată e “unsă cu toate alifiile”. Tratamentele chimice au transformat-o în protectorul invizibil al ecranelor – cu o claritate de peste 95%, un touch natural și sensibil, amuzant de subțire pentru cât de rezistentă este.

Rezistența, duritatea sau “Hardness-ul" sticlei securizate a urcat-o pe cea de-a 9-a treaptă a scării Mohs de duritate (9H), la două secole după ce aceasta a fost inventată de către mineralogul german Friedrich Mohs.

Scara Mohs de duritate a mineralelor (Mohs Scale of Mineral Hardness) a fost creată pentru a exprima rezistența la zgârieturi a diverselor minerale, prin capacitatea materialului mai dur de a-l zgâria pe cel mai puțin dur. De la Talc (1H) la Diamant (10H).   

La acea vreme, în 1812, sticla nu avea un statut prea înalt pe scara lui Mohs... Situată pe treapta 5 de duritate (5H), deci în “pătura mijlocie” a nemetalelor. Dar transformările prin care aceasta a trecut până azi, i-au conferit un nivel de duritate de 9H, superioară Topazului (8H) și inferioară doar Diamantului (10H).

Protecție pe toate planurile

Sticla Temperată rezistă șocurilor dure și atacurilor tăioase, dar dacă cedează pentru integritatea ecranului, cioburile rămân grupate în “pânze de păianjen” – pentru o îndepărtare rapidă și safe.

Dar un Tempered Glass mai protejează ceva: intimitatea ecranului și, implicit, a ta! Posesorii de iPhone pot duce mai departe beneficiile unei folii din Sticlă Temperată cu seria 3D Privacy. Astfel, ecranul nu va fi protejat doar de zgârieturi, ci și de priviri indiscrete. Cu un unghi de vizualizare de 60°, singurele persoane care vor vedea ce e pe ecran vor fi cele din fața dispozitivului mobil. 

Iar stratul final oleofobic îi conferă o rezistență ridicată împotriva amprentelor și impurităților (cu alte cuvinte, este curățat mai ușor și mai rar).