Folia de protecție – ce a fost și ce a ajuns - vetter.store

Folia de protecție – ce a fost și ce a ajuns

Despre fantastica evoluție a foliilor de protecție  

 

Am văzut deja ce-au fost și ce-au ajuns husele de protecție, dar știi cât de departe au ajuns și foliile? De la primele lor versiuni și până azi, acestea au învățat să protejeze tot mai bine și mai diversificat dispozitivele mobile, dar și intimitatea sau chiar vederea utilizatorilor.

Create inițial pentru protecția ecranelor TV în 1968 (proiectate și patentate de Herbert Schlegel), foliile de protecție au intrat pe piața dispozitivelor mobile odată cu apariția PDA-urilor (Personal Digital Assistant), adesea utilizate cu stylus (vârful stiloului putând zgâria suprafața ecranului). Iar de atunci au evoluat neîntrerupt, diversificându-se și îmbunătățindu-se la pas cu dezvoltarea dispozivelor mobile. De exemplu, odată cu apariția și evoluția camerelor foto-video cu care telefoanele vin echipate, au apărut și folii de protecție pentru ansamblul foto. Iar odată cu apariția ceasurilor inteligente, au apărut folii pentru protecția ecranelor de smartwatch (la Vetter găsești o mulțime de soluții pentru Apple Watch).

Dacă husele și-au depășit funcția inițială de protecție, particpând la încărcarea telefonului sau la manevrabilitatea acestuia, foliile au dus protecția dincolo de ecranul telefonului sau al smartwatch-ului și de ansamblul foto, privind lucrurile din unghiul tău, al utilizatorului.

Vrei să-ți protejeze ecranul de ochii curioși? S-a făcut! Vrei să-ți protejeze vederea de lumina albastră a ecranului? S-a făcut! Iar în timp ce-ți protejează ecranul telefonului, foliile au învățat să facă mai multe lucruri...

            Foliile de protecție sunt tot mai grijulii – cu dispozitivul tău și cu tine 

Foliile de protecție au fost mereu grijulii cu ecranele dispozitivelor noastre mobile. Au fost atât de dedicate, încât la nevoie și-au dat viața pentru ele. În timp, au devenit atât de puernice încât unele pot salva ecranele telefoanlor din situații chiar periculoase. Și destule dintre ele o fac cu discreție din ce în ce mai mare, fiind tot mai finuțe, subțiri și „sensibile” la atingere. 

Dar tot în timp grija lor s-a extins. Foliile de protecție au început să aibă grijă și de tine - să-ți proteje intimitatea, blocând vizibilitatea pentru cei din jur a conținutului ecranului și chiar să-ți protejeze vederea, blocând lumina albastră atât de dăunătoare vederii atunci când expunerea este ridicată.

Foliile au devenit scuturi de protecție nu doar pentru ecrane sau camere, ci și pentru utilizatori. La Vetter, le găsești pe toate, dispozibile pentru mai multe modele de iPhone, Samsung, Huawei, inclusiv cele mai recente versiuni, dar și pentru mai multe modele de Apple Watch. Poți să le comanzi online sau poți veni la orice Vetter Concept Store din țară să le testezi și, dacă vrei, să ți le monteze un specialist Vetter.  

            Foliile îți protejează și intimitatea

Cu Glass Pro Privacy Series, doar tu vezi pe ecranul telefonului tău, doar când te afli în fața lui. Pentru a păstra confidențial ce vezi pe telefon, aceste folii utilizeaza cea mai nouă tehnologie optică pentru controlul razelor soarelui și a luminii. Acoperă efcient suprafața ecranului cu un strat de Tempered Glass cu duritate 9H, pentru a-i oferi o rezistență de 3 ori mai mare la zgârieturi și șocuri.

            Foliile îți protejează vederea

Glass Pro EyeSafe – blue light blocking Tempered Glass filtrează lumina albastră, protejând ochii de oboseala acumulată în timpul utilizării dispozitivului mobil pentru perioade îndelungate de timp. Acoperă eficient tot ecranul, având suprafața cu o rezistență de 9H, de 3 ori mai mare decât în cazul foliilor obișnuite. Totuși, folia nu este indestructibilă, deci nu poate oferi protecție împotriva stresului extrem în cazul impacturilor și căzăturilor puternice.

Dacă ți se pare că ecranul este mai întunecat în spatele acestei folii, reglează-i luminozitatea la nivelul dorit de confort. Direct în soare, folia poate genera o tentă albăstruie a ecranului.

            Foliile protejează ecranul telefonului tot mai bine și tot mai discret

Toate foliile protejează, dar o fac în felul lor. Unele doar cu sticlă securizată, altele cu tehnologie tip Airbag Cushion  și alte soluții de securizare full frame cu materiale hibride de calitate, rezistente la impact, care absorb mai bine șocurile. Unele sunt ultra slim și discrete și altele super tough dar tot discrete și la fel de sensibile la atingere. Iar pe toate la găsești la Vetter.

Ca și în cazul huselor, evoluția materialelor a stat la baza inovației continue. În cazul foliilor de protecție, au fost sticla securizată (care a ajuns până la o rezistență de 9H) și plasticul (în special TPU – termoplastic poliuretan). Apoi au apărut filtrele care au restricționat vizibilitatea ecranelor pentru intruși sau au restricționat radiațiile din lumina albastră a display-ului. Bineînțeles, ca și în cazul huselor, design-ul a făcut mari diferențe, asigurând protecție edge-to-edge într-o mulțime de variante, așa cum am văzut. Deci, ca și în cazul huselor, evoluția foliilor este în plin proces. Abia așteptăm să-ți punem la dispoziție noi și noi tehnologii.

Iar din dorința de a răspunde chiar tuturor nevoilor consumatorilor, gama de produse Vetter GO îți pune la dispoziție seria de folii GO SHIELD – oferind soluții accesibile dar de calitate pentru majoritatea dispozitivelor mobile.

Această categorie de folii promite protecție discretă, montaj fără lichid și materiale de calitate - ultra clear (protejând ecranul de amprente și zgârieturi fără a afecta claritatea), anti-reflex (folii mate care previn amprentele, impuritățile și urmele de grăsime) sau anti-reflex & privacy (care, în plus, protejează confiențialitatea datelor de pe ecran de privirile celor din jur, în timp ce ție îți oferă claritate și vizibilitate crescute chiar și la lumina puternică).

Indiferent ce alegi, folia de protecție nu-ți poate lipsi – cel puțin în cazul telefoanelor, pentru care protecția completă este asigurată doar în tandemul husă-folie.